מה היתרון בניתוח קטרקט ע"י לייזר?והאם יש סיבוכים?

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

04/02/2013 | 10:31 | מאת: שרה

עלי לעבור ניתוח קטרקט בעין אחת .מה השיקולים שעלי להתייחס אליהם בבחירת סוג הניתוח ומה הסיכונים בכל אופציה?

04/02/2013 | 13:48 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום שרה הלייזר מבצע את החתכים בקרנית, הפתח העגול בעדשה וגם מרכך את מרכז העדשה. שאר הניתוח נעשה בדרך המקובלת עד היום. היתרונות המוכחים של הלייזר הם: הדיוק והחזרה של החתכים והפתח בעדשה. בנוסף הוכח שהשימוש בלייזר לריכוך העדשה מקטין את העוצמה של האולטרסאונד הדרוש כדי לרכך את העדשה. בכך מקטינים את הנזק לחלק הפנימי (אנדותל) של הקרנית, ומשפרים את ההחלמה שלה. בסהכ אין יותר סיכון (ככל הידוע היום) לעומת הניתוח ללא הלייזר.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר