ניתוח קטרקט בליזר

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

01/07/2013 | 17:22 | מאת: מירי

שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט בלייזר עם עדשה מולטיפוקלית לפני שבוע,ובבדיקה של הרופא לאחר שבוע התברר שיש לי תפר בעין ושאין צורך להוציא את התפר.בנוסף אני רואה לפעמים טישטוש וזקוקה עדיין למשקפיים לקרוב,לרחוק פחות,וההרגשה בקיצור שהראייה עדיין לא משהו.שאלתי היא א:מתי עושים תפר ולא מוצאים את התפר. ב:אני אמורה לעבור ניתוח בעין ימין 3 שבועות לאחר הניתוח בעין שמאל, האם כדאי לחכות עד שהעין שמאל תבריא ואוכל לראות כמו שצריך,או עדיף לא לחכות ולנתח את עין ימין כדי שהראייה תהיה שווה, תודה על התשובה.

01/07/2013 | 21:10 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום מירי אני מציע לסמוך על המנתח - הוא ראה אותך בעיקרון - לעיתים יש צורך לתפור תפר בעין בניתוח קטרקט. ההחלטה אם ומתי להוציאו היא קלינית- על סמך הבדיקה. לעיתים נין להשאירו זמן ממושך. בלי קשר- לוקח זמן להחלים מהניתוח וייתכן שההפרעות ייעלמו. הייתי מחכה עד להרגשה וראיה נוחים לפני הניתוח הבא- אם אינו דחוף. לרוב 3-4 שבועות הם זמן סביר בהחלט.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר