ניתוח קטרקט בלייזר?

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

16/01/2013 | 16:26 | מאת: אהובה

לאחרונה, לאחר שבן זוגי עבר ניתוחי קטרקט בשתי העיניים,(ע"י אחד הרופאים הבכירים ביותר בארץ) ולא בעזרת לייזר, התעניינתי בשיטה שכותרתה הפורום הזה. הסתבר שרק חלק קטן מהניתוח - פתיחת הפתח, החיתוך בקרנית, נעשה באמצעות לייזר וכל היתר- פירוק העדשה המקורית והשתלת עדשה חדשה נעשים בשיטה המסורתית הוותיקה. האם הבנתי נכון? השאלה - האם יש כבר הוכחות לכך שהשיטה עדיפה ומוצלחת יותר מהשיטה הקודמת, ותוצאותיה טובות יותר, או שאנחנו כולנו- הרופאים והפציינטים עדיין בשלבים של ' בדיקה ', אם אפשר לכנות זאת כך? (כמו כל דבר אחר חדש בעולם הרפואה...) תודה

17/01/2013 | 21:03 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום אהובה. הלייזר מבצע החתכים בקרנית, הפתח העגול בעדשה וגם מרכך את מרכז העדשה. שאר הניתוח נעשה בדרך המקובלת עד היום. היתרונות המוכחים של הלייזר הם: הדיוק והחזרה של החתכים והפתח בעדשה. בנוסף הוכח שהשימוש בלייזר לריכוך העדשה מקטין את העוצמה של האולטרסאונד הדרוש כדי לרכך את העדשה. בכך מקטינים את הנזק לחלק הפנימי (אנדותל) של הקרנית, ומשפרים את ההחלמה שלה.

18/01/2013 | 00:13 | מאת: אהובה

תודה לך. הבנתי את היתרונות. שאלתי בהמשך: הרי לכל הליך/טיפול רפואי יש סיכונים מסויימים לסיבוכים. האם ידוע אלו סיכונים ו/או תופעות לוואי אפשריות יש לשיטה זו של תחילת ניתוח קטרקט בלייזר? האם הצטבר כבר נסיון גם לטווח הרחוק יותר מבחינת תופעות הלוואי , או שהטכנולוגיה עדיין בתחילת הדרך? אמנם לא קשור ישירות לכך, אבל בכל זאת כאשר מדובר בלייזר -ידוע לי שיש בהחלט אפשרות לכשלון או סיבוכים בניתוחי הסרת משקפיים בלייזר, ולגבי טיפולי לייזר בבעיות רישתית - גם הם לא נטולי חסרונות ,וברור לי שהם נעשים כאשר אין טיפול אחר מתאים. תודה, אהובה

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר