ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

20/01/2013 | 17:19 | מאת: גבריאל

שלום אובחנתי בקטרקט בעין ימין והתחלה בעין שמאל - אני זקוק למשקפיים רק לקריאה ומחשב - לרחוק ונהיגה אני לא צריך ,אולי 0.5 כאשר אני סוגר עין שמאל ,בעין ימין אני רואה מטושטש אבל בשתי העיניים יחד אני רואה בסדר. הרופא המטפל רוצה שאנתח , האם זה נחוץ במצב הזה , ואם כן מה השיטה הכי חדישה מלבד הלייזר שכפי שהבנתי היא רק שנה וחצי בשימוש לקטרקט.

21/01/2013 | 00:08 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום בעיני ניתוח קטרקט הוא ניתוח לשיפור איכות החיים. יש מספר התוויות רפואיות המצריכות ניתוח לבריאות העין. בשאר המקרים אני מאמין שצריכה להיות הפרעה. זה מאוד אישי. אני מבין שיש פגיעה בראיה בעין אחת. הזמן המתאים לניתוח יכול להשתנות מאדם לאדם, מסיבות שונות. בכל אופן, איני מכיר שיאה הגורמת לקטרקט לסגת או לראיה להשתפר, פרט לניתוח. אם כבר יש הפרעה ידיף לנתח, על מנת להקל על התיפקוד. רוב מוחלט של המנתחים משתמשים בשיטת האולטראסאונד. גם לאחר ביצוע פעולות הלייזר, ממשיכים הניתוח בשיטה זו ממש. בהצלחה

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר