בצקת - לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

10/04/2013 | 19:53 | מאת: יעל

שלום, בספטמבר 2011 אבי עבר ניתוח קטרקט בעין אחת, ותוך כחודש או יותר החל לראות טוב בעין. בחודש האחרון (כשנה וחצי לאחר הניתוח), הוא כמעט ולא רואה בעין, בבדיקה נאמר לו כי יש לו בצקת והוא קיבל טיפות - 3 פעמים ביום למשך כחודש. כבר כ-3 שבועות שהוא שם את הטיפות, אך אין כל שיפור. האם ידוע על תופעה כזו, שזמן רב לאחר הניתוח נוצרת בצקת ? מה עוד ניתן לעשות בכדי לשפר את הראייה ? בתודה מראש.

10/04/2013 | 23:42 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום יעל כבר חלפה יותר משנה וחצי מניתוח הקטרקט. קצת קשה לי להאמין שיש קשר בין השניים, בהנחה שהכל הלך כשורה. האם מדובר בבצקת בקרנית? רשתית?

21/04/2013 | 16:59 | מאת: יעל

שלום, תודה על תשובתך. לא אמרו לו היכן בדיוק הבצקת. הוא עשה השבוע צילום בעין ובעוד שבועיים יש לו תור לרופא עיניים.למרות הטיפות אין שיפור בראייה. שאלה נוספת, האם טיפות עיניים יכולות להעלות לחץ דם ? שכן לאחרונה לחץ הדם של אבי עלה מאוד עד כדי כך שנזקק לכדור / ספריי מתחת ללשון, ולדעתי זה בעקבות הטיפות. בתודה מראש.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר