מס.שאלות לגבי ניתוח קטרקט חוזר

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

04/03/2016 | 17:53 | מאת: אריה

1.האם עדשות מושתלות אחרי קטרקט תמיד מאבדות מחדותן ומתי 2.האם המולטיפוקליות מאבדות מחדותן יותר מהר 3.אם הראיה יורדת אחרי ניתוח קטרקט עם הזמן ואז האם עושים ניתוח נוסף של החלפת עדשה ומה סכוייו

שלום רב, אני חושב שאתה מתכוון להופעת תופעה שנקראת קטרקט מישני. הטיפול לתופעה זו הוא פשוט ביותר על ידי קרן לייזר אשר "מנקה" את העכירות המופיעה מאחורי העדשה. כעיקרון יש קשר בין הופעת הקטרקט המשני ועיצוב הקצה של העדשה אך אין הבדל בו בין עדשה רגילה לעדשה מולטיפוקלית. כיום רוב העדשות מעוצבות כך שהתופעה לא תתרחש.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר