לפני ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

27/12/2015 | 00:25 | מאת: אביהו

שלום. אני כבן 42. אני מרכיב משקפיים עם מספר די גבוה 7- אובחן אצלי קטרקט בעין שמאל. בעין ימין הקטרקט זניח. שמעתי שעדשות מונופוקליות מוצלחות יותר מעדשות ביפוקליות. (כגון: חדות ראייה ועוד). האם זה אפשרי/רצוי לכוון עדשה מונופולקית בזמן ניתוח הקטרקט למספר 1- ולהמשיך להרכיב את המשקפיים? (כמובן לאחר החלפת העדשה במשקפיים). א. לא תהיה בעייה עם זה? ב. האם ניתן לשים עדשת מגע בעין ימין עד לניתוחה ?(לפני שהקטרקט יחמיר?) תודה רבה מראש! יוסי

שלום רב, כיום יש אפשרות להשתלה של עדשות מולטיפוקליות אשר מאפשרות הקטנה משמעותית בתלות של משקפיים. אולם חלק מהמטופלים מדווחים על סינוורים והילות בלילה ולעיתים יש קושי בקריאה של אותיות מאוד קטנות. כמו כן יש את האופציה של השארת מספר אשר יכול לאפשר ראיה למרחק של עד מטר. ניתן להרכיב עדשת מגע בעין השניה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר