מונו-ויז'ן

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

10/06/2015 | 12:16 | מאת: מירב

לפני 3 חודשים עברתי ניתוח קטרט בעין שמאל הושתלה עדשה מונופוקלית לראיה לרחוק עכשיו אני רוצה לעבור ניתוח בעין ימין והרופא המליץ לי על עדה מונופוקלית לראיה לבינוני קרוב לפי מה שהבנתי יכול להיות שאני לא יסתדר עם זה ואני יראה מטושטש במה זה תלוי הבנתי שהמדידה שלפני הניתוח השני חייבת להיות מדויקת איך בדיוק מחשבים את זה שלא יהיו לי הבדלים גדולים בין שתי העיניים איזה טווח מומלץ לעשות ובמידה ולא יראה טוב אחרי הניתוח השני מה עושים במצב כזה האם אצטרך משקפיים או שאפשר לבצע עוד ניתוח ולהחליף את העדשה מה מקובל לעשות במקרה כזה בתודה מראש

11/06/2015 | 19:42 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום רב, שלום טכנית - עדיף להשאיר למומחה (למנתח). מבחינת הרעיון - הוא שכיח למדי - והרוב המוחלט מסתגל לעניין. הרעיון הוא להפחית התלות במשקפיים על ידי פשרה. אם היא נשמעת לך לא הגיונית - ניתן להשתיל 2 עדשות למרחק ואז יהיה צורך במשקפיים לקרוב. ניתוח החלפה אפשרי - אך לרוב אינו נחוץ. בברכה, ד"ר נדב בלפר

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר