שאלה לגבי קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

28/04/2015 | 19:01 | מאת: חן

שלום, אני שואלת לגבי אמי, בת 64. אובחן אצלה קטרקט, אך בעוד שרופא אחד המליץ לה לעבור ניתוח קטרקט ללא דיחוי, בטענה שאחר כך יהיה קשה לטפל בזה, רופא אחר הגדיר את המצב כ"גבולי" ושאפשר לדחות את זה למועד מאוחר יותר. מה דעתכם בנושא? מה כדאי לעשות במקרה זה? האם אכן אפשר לדחות ניתוח קטרקט, ואם כן, לכמה זמן ניתן "למשוך" את הדחייה, או שמומלץ בכל מקרה לעבור את הניתוח בהקדם האפשרי? אשמח לשמוע חוות דעת בנושא. תודה מראש.

שלום רב, קשה ליל להעריך את מצבה של אימך מאחר ולא מונחים לי כל הנתונים של בדיקת העיניים שלה. כעיקרון במידה ויש ירידה בחדות הראיה או איכות הראיה והדבר מפריע יש לשקול ניתוח. אם ניתן לשפר את הראיה בעזרת משקפיים אפשר "למשוך" את המצב. בכמה אני לא יכול להעריך אין לזה חוקים ברורים.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר