ניתוח קטרקט אצל אבי

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

04/03/2013 | 00:45 | מאת: חגי

שלום דוקטור אבי בן 76 עבר ניתוח קטרקט בו הוכנסה לו עדשה של 1.5 , עברו כבר כמעט שבועיים ועדיין אבי טוען שרואה הרבה פחות טוב ממה שהיה לפני כן,הדבר בא לידי ביטוי בכך שהוא נאלץ להתקרב עד מרחק של חצי מ' כדי לראות בטלויזיה ואף מרחק קטן יותר כדי לראות במחשב,לנהוג אבי כבר לא יכול לנהוג לאחר הניתוח. הרופא טוען שהמצב עוד ישתפר,אך אבי דיי סקפטי בנושא! מה דעתך? האם יש מצב שלאחר שבועיים וחצי עדיין המצב יכול להשתפר? אציין שכל שאר המנותחים שעשו באותו יום דיווחו על שיפור ניכר בראיה ורק אצל אבי המצב הוחמר...

05/03/2013 | 17:03 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום חגי אם אין בעיה בניתוח, וסביר שאין לפי תיאורך, הרי שהראיה מתייצבת סופית לאחר כחודש. אז כדאי לגשת לאופטומטריסט להתאמת משקפיים לפי הצורך. בעיקרון - מטרת הניתוח היא להחליף את העדשה העכורה בשקופה. אם התוצאה היא שינוי במספר המשקפיים הנידרש (אם בכלל) לראיה טובה- לא נורא.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר