טיפול באסטיגמציה לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

12/02/2015 | 14:15 | מאת: אילנה

שלום רב, עברתיניתוח קטרקט בשתי העיניים ובשתיהן התקינו לי עדשות לראיה מרחוק. הדבר גורם לי אי נוחות גדולה מאחר ואיני מסוגלת לקרוא אפילו את האותיות בטלפון ללא משקפיים. בעין אחד יש לי אסטיגמציה ורופא עיניים הציע לי לעבור ניתוח בלייזר לתיקון הצילינדר ותוך כדי הניתוח יוכל גם להפוך את הראיה בעין לקרוב. 1. האם כדאי לנתח את העין פעם שניה כדי לתקן את הצילינדר? 2. מה ידוע לכם על מצב של ראיה בעין אחת לרחוק ובשניה לקרוב? 3. האם כדאי להתיעץ עם מומחה נוסף ? אודה לחוות דעתכם.

שלום רב, במידה ויש אפשרות לבצע תיקון לייזר זוהי אפשרות טובה לתיקון הבעיה. לפני כן ניתן לבצע סימוצליה שתדמה את התוצאה של הניתוח עם עדשת מגע שיש בה תיקון גם של צילינדר. טכניקת הטיפול של עין אחת לקרוב והשניה לרחוק מוכרת ונקראת MONOVIAION. ברוב המקרים תפקוד הראיה טוב מאוד אך חלק קטן מהמטופלים לא מסתדרים. בכל מקרה סימולציה עם עדשת מגע יכולה לתת תשובה באיזו קבוצה של מטופלים את נמצאת.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר