ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

20/02/2013 | 02:11 | מאת: דליה

שלום ד"ר בלפר, אני בת 65, עברתי לפני שבוע ניתוח קטרקט. אני רואה טוב אבל יש לי סינוור נוראי. בעיקר במשך היום יש לי פס שחור ארוך בצד העין הימנית עד סוף הפנים. אם אני מסתכלת שמאלה הפס זז למרכז העין. בנוסף, יש לי כל הזמן הפרעות מול האישון, כמו עננים שמרחפים מול העין וחולפים לשניות. זה פשוט מוציא אותי מדעתי. בלילה זה יותר טוב. כל הימים אני הולכת עם משקפי שמש, אבל האור חודר מלמעלה. התופעה קיימת גם מול מחשב ואני צריכה להכהות את המסך. הייתי בבדיקה אצל הרופא והוא אמר שהכל תקין. הוא עשה גם הרחבת אישונים וגם בדיקה מיוחדת עם ג'ל. רציתי להוסיף כי אני הולכת עם משקפים אנטי רפלקס מאז ומתמיד. האם זה חלק מהמהלך התקין של הניתוח והתופעה תעבור או שזה משהו שקשור לעדשה שהותקנה? שוב, בבדיקה הכל בסדר. מושלם! אבל אני סובלת. תודה רבה דליה

20/02/2013 | 22:26 | מאת: ד"ר נדב בלפר

שלום דליה בניתוח הקטרקט מחליפים את העדשה העכורה בשקופה. כלומר- יותר אור נכנס לעין. כך רואים יותר טוב ובהיר. הבהירות הזו חדשה למוח.... העדשה התעכרה בהדרגה ואילו השינוי הניתוחי היה יותר מיידי. מתרגלים. הנקודות והפס הם כנראה עכירויות של הג'ל בעין. זה לא בגלל הניתוח אלא .... רואים יותר טוב את ההפרעה. גם לזה מתרגלים.

21/02/2013 | 00:10 | מאת: דליה

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר