מודיעין מכבים רעות

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

12/08/2014 | 14:32 | מאת: מיכל שבח

שלום, ברצוני להתייעץ האם ניתן לבצע ניתוח קאטרקט במקרה של קטארקט מולד. אני בת 45 וגילוי הקאטרקט היה בגיל 12. מאז נמסר כי גם אם אני יעבור ניתוח להסרת הקאטרקט לא אוכל לראות בעיין. התשובה היתה - המוח לא יודע לשלוח פקודות ראיה . שאלתי היא - לאור התפתחות הרפואה האם ניתן לטפל ? תודה מיכל

שלום רב, ככל הנראה עקב הקטרקט המולד יש מרכיב גם של עין עצלה. שיפור ראיה בעין עצלה יתכן אבל זה תלוי בחדות הראיה ההתחלתית. מאחר ויש גם קטרקט קשה להעריך עד כמה גם הקטרקט הוא גורם לראיה ירודה. בקיצור יתכן שגם לאחר ניתוח קטרקט עדיין חדות הראיה בעין זו תהיה ירודה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר