צינינדר, מולטיויז'ן, חזרה לשגרה והרדמה מלאה

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

22/01/2023 | 07:54 | מאת: הילה

שלום רב הופניתי לניתוח קטרקט בשתי העיניים. אני בת 50 ומשתמשת במשקפי מולטיפוקל. מספר שאלות בבקשה: יש לי צילינדר גדול בעין אחת וקטן בשנייה. הומלץ לי עדשה טורית לתיקון הנ"ל. האם מומלץ. בנוסף, עקב מצמוץ רב בשלב הזלפת הטיפות בבדיקה הומלץ לי לעבור את הניתוחים בהרדמה מלאה. במה הנ"ל כרוך? האם זה הרדמה כמו ניתוח רגיל? שאלה נוספת - אני עובדת ביום יום 8-10 שעות מול מחשב. מה הצפי לחזרה מלאה לעבודה אחרי כל אחד מהניתוחים? ושאלה אחרונה - מכיון שצורת העבודה שלי היא מול מחשב המליץ המנתח על תיקון הראיה רק לקרוב ולהשתמש במשקפיים למרחוק. קראתי על מצב בו משתילים בכל עין עדשה אחרת קרוב ורחוק ואז אין צורך במשקפיים כלל. האם עדיף על מולטיפוקל ומה יכולת ההסתגלות של המח לנ"ל? יש לציין שבהחלפת מסגרת משקפיים נתקלתי בזמן התגלות לא קטן. תודה רבה

שלום רב, במידה ויש צילינדר משמעותי ברוב המקרים אני ממליץ על האופציה של עדשה גם לתיקון הצילינדר הרדמה כללית כמו בניתוח רגיל. זה מאוד אישי לעיתים מספר ימים ולעיתים עד שבועיים . קשה לי להעריך את מידת ההסתגלות על כך. יש לקחת בחשבון אפשרות שגם לא תסתגלי.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר