יובש - מיפוי קרנית וביומטריה

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

03/10/2021 | 09:15 | מאת: אדם

יש לי יובש בעיניים ברמה בינונית. מטופל ב:  נאוויבלף - ניקוי  כל בוקר, קומפרס חם  - אחת ליומיים. טיפות לייטירס ובפנטן - לפי הצורך. בסה"כ המצב סביר, אך יש תנודתיות במצב היובש בימים שונים: ישנם ימים טובים וישנם פחות. עומד בפני ניתוח קטרקט וצריך לעבור מיפוי קרנית ואחר כך ביומטריה עבור עדשות טוריות. השאלות: 1. איך אני מגיע לזמן הבדיקה במצב הטוב ביותר מבחינת היובש, על מנת שתוצאות הבדיקה תהיינה מדוייקות ? 2. כמה זמן לכל המאוחר לפני הבדיקה אפשר להזליף טיפות מהסוג שצויין, (לייטירס ו/או בפנטן), כדי שהבדיקה תשקף את המצב הנכון ותביא לבחירת עדשה בעוצמה הנכונה ובצילינדר הנכון ? 3. האם יש מקום לבקש להוסיף גם טיפות רסתזיס עד גמר כל הפרוצדורה של הקטרקט ? תודה.

שלום רב, אכן שאלות טובות. אם מדובר ביובש משמעותי יתכן ויש צורך דווקא בשימוש בטיפות רסטאזיס כחודש לפחות לפני ביצוע הבדיקות ורק אח״כ לבצע את הניתוח. אני חושב שנושא זה צריך להידיין עם הרופא המנתח ולהערכה שלו גם כן.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר