שאלה בנושא ניתוח קטרקט ורשתית

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

13/08/2021 | 09:48 | מאת: יוסף

לד"ר המכובד שלום רב, אני בן 67. לפני כשנתיים איבחנו אצלי התחלה של קטרקט בעין שמאל. עין ימין עיוורת עקב מספר ניתוחי רשתית שכשלו.יש בה סיליקון שהושאר לתמיד. את עין שמאל הצילו- כולל מקולה במקום- ולאחר טיפולי לייזר + טמפונדה מסביב לרשתית. ביקורות כל 5 חודשים- מצב תקין 9 שנים לאחר הניתוח בעין הזאת. ראיה 6/6. מומחה אמר לי שייתכן שבעוד 3-4 שנים אצטרך לעשות ניתוח קטרקט, ואולם בהרדמה מלאה. אני מטופל בכדורים נגד לחץ דם ומאוזן. שאלותי: 1- האם ידועים לך מקרים שמצב כמו של העין הרואה מחייב ניתוח בהרדמה מלאה או שישנה אפשרות גם להרדמה מקימית? המומחה אמר לי שזה לטובתי כדי שלא אזוז בזמן הניתוח. 2- כמה זמן יכול לערוך ניתוח כזה והאם במצב שבו העין שלי נתונה -טמפונדה+לייזר- יכול להוות סכנה בזמן הניתוח?האם ניתן להשתחרר מבית החולים עוד באותו היום? 3- השאלה הכי חשובה: האם ניתן - חס וחלילה-להתעוור כתוצאה מניתוח קטרקט כזה? בתודה רבה מראש, יוסי

שלום רב, 1 עלי לציין שרוב ניתוח הקטרקט מבוצעים בהרדמה מקומית. 2 אם אין מניעה של מומחה לרשתית לניתוח ויש קטרקט שמפריע אז אני לא רואה מניעה מלנתח. ניתן להשתחרר עוד באותו היום גם בהרדמה כללית ובוודאי במקומית 3 הסיכויי לכך נמוח מאוד אבל לא 0 גם בעין בריאה וגם בעין שעברה את הניתוחים שציינת.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר