ניתוח קטרקט - בחירת עדשות

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

08/12/2020 | 10:02 | מאת: Ranchi

שלום, בת 30, אמורה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים, תחילה בעין שמאל ולאחר מכן בעין ימין. האם בחירת העדשה ממש נעשית לפני הניתוח או מה שאמרו לי כעת (חודש לפני הניתוח)? רואה בד"כ טוב בשתי העיניים ועד היום לא נזקקתי למשקפיים ולכן קצת מתלבטת לגבי העדשות. הפגישה המזכירה של הרופא, לאחר בדיקה, המליצה על עדשה של רחוק לעין שמאל ועדשה של ביניים לעין ימין. כששאלתי על עדשות מולטיפוקליות נאמר לי כי הרבה מתלוננים על כך שהן יוצרות הילות ומסנוורות ובאים בתלונות ולכן היא לא ממליצה עליהן. אני עובדת בעיקר עם מחשב ברוב שעות היום, קוראת המון ומצלמת. האם עדשות של רחוק וביניים יכולות להתאים מבחינת הצרכים? האם יש קושי בהתסגלות? האם יש בעיה עם הפוקוס? האם יש יותר סיכוי שאזדקק למשקפיים לאחר הניתוח? כיצד אדע אם לקחת עדשות אלו או להתעקש על מולטיפוקליות? תודה רבה!

שלום רב, סליחה על העיכוב בתשובה. אני ממליץ לפנות שוב לרופא המטפל ולא למזכירה שלו ולשוחח איתו על השאלות שציינת.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר