ראיה לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

29/08/2020 | 02:41 | מאת: טניה

שלום, סבתא עומדת לעבור ניתוח קטרקט בעין אחת. הרופאים אמרו לה שאחרי הניתוח בעין הזאת הם יעשו שהעין תראה רק לקרוב, ולאחר מכן כשהיא תצטרך ניתוח בעין השניה, הם יעשו שהשניה תראה לרחוק. האם זה מה שעושים בדרך כלל בניתוחי קטרקט? תודה.

שלום רב, זוהי אפשרות על מנת להקטין את התלות במשקפיים. יש 3 אפשרויות בניתוח. 1 תיקון הראיה של שתי העיניים לקרוב ואז יש צורך במשקפיים לרחוק 2 תיקון שתי העיניים לרחוק ואז יש צורך במשקפיים לקרוב 3 עין לרחוק ועין לקרוב מאפשר ברוב המקרים ראיה לרחוק וקרוב. חשוב לציין שחלק מהמטופלים מרגישים קושי מסויים וקשה להעריך זאת מראש.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר