עין אחת לרחוק, עין אחת לרחוק

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

18/11/2019 | 09:29 | מאת: מנותח בעין אחת

שלום רב, עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת עם עדשה לראיה מרחוק. כעת עלי להחליט בנוגע לעין השניה: האם גם אותה כדאי לרחוק (ואז אצטרך משקפי קריאה) או להתקין בה עדשה למרחק מסך מחשב (ואז אצטרך משקפיים רק לקריאה של ספר למשל. כלומר אותיות מאד קטנות או במרחק קרוב יותר ממסך מחשב). מה השיקולים בעד עדשה למרחק מסך או לראיה רחוק? גם בראיה עתידית. תודה

שלום רב, מצב זה שנקרא מונוויזן מאפשר הקטנת התלות במשקפיים. כעיקרון יש סיכוי מוגבר יותר לסינוורים והילות במהלך נהיגה בלילה שניתן לתקן על ידי משקפיים.

22/11/2019 | 18:18 | מאת: מנותח בעין אחת

תודה רבה! איזה משקפיים יתקנו זאת? משקפי שמש? האם יכולה להיות בעיה עתידית בכך שכל עין תהיה מפוקסת למרחק אחר? האם לצורך קריאה או נהיגה (למשל) יהיה צורך להרכיב משקפיים שיאפשרו ראיה ב-2 העיניים (את זו שכוונה לרחוק- עדשה שתאפשר קריאה, ולהיפך) ?

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר