ניתוח קטרקט עם/בלי טיפול בצילינדר

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

31/10/2019 | 14:02 | מאת: ורד

שלום רב, אמי (67) לפני ניתוח קטרקט ראשון בעין ימין ומתלבטת אם לטפל במסגרת הניתוח גם בצילינדר או לא (בעין ימין צילינדר קרניתי של 2.14 ובשמאל מצב הצילינדר יותר גרוע). אלה השאלות שלה (מנסה לצרף קובץ עם תוצאות בדיקת העיניים): 1) איך מסתדרים עם עין אחת בלי צילינדר ואחת עם? 2) אם עושים את הניתוח עם עדשה טורית , לטפל בצילינדר, האם הצילינדר יכול לחזור? להשתנות? 3) מה מידת ההצלחה ? (מתייחס לעדשה טורית) 4) אם מטפלים בראיה מרחוק האם הראיה חוזרת להתקלקל עם הגיל? 5) כנ"ל לגבי ראיה מקרוב ומולטיפוקל. בתודה מראש, ורד

שלום רב, 1 כעיקרון הדבר אפשרי אך לפי התיאור שלך יהיה גם צורך לתיקון הצילינדר בעין השניה 2 הצילינדר לא חוזר 3 תלוי בפרמטרים רבים אבל נע בין 80-90 אחוז 4 לא 5 בדרך כלל צריך משקפים לקרוב אם הראיה מתוקנת לרחוק. לגבי מולטי זה מעט יותר מסובך ואני מליץ לפנות לרופא המטפל.

01/11/2019 | 23:32 | מאת: ורד

תודה רבה

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר