נגישות
נגישות

קטרקט (לאחר ניתוח הפרדות רשתית) ופזילה סמויה

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

03/05/2019 | 11:58 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 59 ולפני 5 חודשים, עברתי ניתוח היפרדות רשתית. מיד אחריו, הופיעה אצלי פזילה (שהוגדרה ע"י הרופא כפזילה שהיתה סמויה והופיעה) ופזילה זאת תקנה את עצמה לבד, תוך שבוע. עכשיו אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט בעין המנותחת, קטרקט שלדברי הרופא המנתח, נוצר בדר"כ אחרי ניתוח כמו זה שעברתי. בהסבר שקראתי על ניתוח קטרקט, נאמר: ""מצב שיש להתרגל אליו לאחר ניתוח קטרקט הוא אובדן יכולת המיקוד. זה קורה משום שהעדשה המלאכותית המושתלת בעין אינה יכולה להתמקד באופן עצמי כמו העדשה הטבעית של העין." שאלתי היא: האם סביר להניח ששוב תופיע הפזילה הסמויה שלי והפעם לאחר ניתוח הקטקרט? והאם במידה שתופיע שוב, היא עלולה להפוך לקבועה, בגלל אי היכולת של העין להתמקד אחרי ניתוח הקטרקט? מאוד אודה לתשובה. אני מאוד חוששת בשל כך, מהניתוח. בשל כך, מהניתוח. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב וסליחה על העכוב בתשובה. פזילה לאחר ניתוח קטרקט הינו מצב אפשרי. האם תישאר קבוע או שתחלוף גם כן קשה לדעת. בכל מקרה ככל הנראה אין ברירה אלא לנתח מאחר וחדות הראיה לא תשתפר בהמשך בלעדיו

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר