קטרקט משני ובצקת - שאלה

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

18/07/2017 | 17:54 | מאת: דינה

שלום, עברתי ניתוח קטרקט לפני מספר שנים. כיום בחלק מהיום אני רואה חלק לגמרי ובחלק מהיום רואה מטושטש כמו רירית שמפריעה. האם יתכן שבמצב של קטרקט משני רואים לפעמים חלק, נקי וטוב ולפעמים רואים מטושטש עם רירית שמפריעה? או שבקטרקט משני תמיד אמורים לראות מטושטש? שאלה שניה- האם מותר לעבור טיפול לייזר קפסולוטומיה כשאדם חולה בסכרת ויתר לחץ דם ורמת שומנים גבוהה? שאלה שלישית- נאמר לי ע"י רופא עיניים אחד שיש לי גם בצקת ושעליי לעשות זריקות לעין, ואילו רופא שני אמר לי שאין לי בצקת. האם למהר לעשות זריקות או לא?

שלום רב, 1 שינויים זמניים בראיה ככל הנראה מקורם ביובש ולא בקטרקט משני מאחר ובמצב זה הראיה מטושטשת כל הזמן 2 ניתן לבצע טיפול יאג גם עם מחלות הרקע שציינת 3 ממליץ לבצע בדיקה ויעוץ מומחה רשתית יחד עם צילום OCT.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר