ניתוח קטראקט - תיקון ראייה

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

29/01/2017 | 11:01 | מאת: יפה שרף

שלום, נקבע לי תור לניתוח קטראקט, אלא שעוד לא החלטתי סופית איזה סוג תיקון ראיה אני אעשה. ההצעה הראשונית שקיבלתי בהתייעצות עם רופא שלכם במרכז עיניים היתה, תיקון עין אחת לרחוק ועין אחת לקרוב. ההצעה נשמעה לי לא טובה ועם כל מי שדברתי בנושא כולל האופטיקאי הקבוע שלי ורופא העיניים שלי יעצו לי לא לעשות זאת. שיניתי את התיקון לראייה מקרוב. מאז ההחלטה פגשתי אישית מטופלים שעברו תיקון של עין אחת לרחוק ועין אחת לקרוב, כפתרון טוב להסרת משקפיים. אני לגמרי בדילמה וגם מבולבלת ולא יודעת מה להחליט. אשמח לשמוע את דעתכם ועזרתכם.

שלום רב, כעיקרון לניתוח להסרת משקפיים אני מציע למטופלים מעל גיל 40 ניתוח עם תיקון אחת לרחוק ועין שניה לקרוב. טכניקה זו בדרך כלל מקטינה בצורה משמעותית את התלות במשקפיים ועובדת גם כן בניתוחי קטרקט. אני ממליץ בהמשך לפנות שוב לרופא המנתח ולדון שוב באפשרויות העומדות לרשותך ולהסביר לו על הדילמה שלך.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר