ניתוח קטרקט באולטראסאונד

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

21/05/2014 | 09:29 | מאת: שירה

שלום לאבי יש קטרקט וניוון רישתית. הרופא המליץ לו לעשות את הקטרקט בUS. האם זה מומלץ? מה ההבדל בין ניתוח ליזר וניתוח בUS ?

שלום רב, ראשית במידה ויש קטרקט המשפיע על הראיה יש צורך בניתוח. שנית באופן עקרוני במהלך ניתוח הקטרקט יש שימוש באולטרסאונד על מנת לפורר את העדשה ולהוציאה מהעין. כיום עם ההתפתחות הטכנולוגית ניתן לשלב לייזר במהלך הניתוח אשר מפרק את העדשה מראש. שילוב זה מגדיל את מידת הדיוק בניתוח ומקטין את כמות האנרגיה שצריך להשקיע על ידי האולטראסאונד בפירוק העדשה (הקטנה של 50%). החסרון היחיד בשילוב לייזר בניתוח הוא עלות גבוה שלו.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר