קלונקס - כיצד מפסיקים?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/09/2016 | 10:33 | מאת: עפרה

שלום רב, לאחרונה נטלתי קלונקס -חצי כדור של 0.5 מדי יום, לפנות בוקר, כלומר 0.25 מ"ג, במשך תקופה ממושכת מאוד. כדור זה נרשם לי במקור מפאת תסמונת הרגל הקופצת (בעת השינה), נטלתי זמן רב, ואח"כ נותרתי עמו ככדור הרגעה מפני מתח וחרדה. כעת ברצוני לחדול לקחת אותו. השאלה היא: איך יורדים בהדרגה ממינון כה נמוך? או שאין צורך בהדרגה? אני מאוד חוששת מתסמיני גמילה. תודה עפרה

שלום רב, מומלץ להפסיק בנזודיאזפינים בהדרגה על מנת להפחית תסמיני גמילה וחזרת התסמינים. קיימים פרוטוקולם שונים להפסקה הדרגתית של תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. ככלל, יש להתאים את קצב הגמילה למטופל, להתוויה לשמה הוא מקבל את הטיפול, לסוג התכשיר (ישנם תכשירים הפועלים בעלי משך פעילות קצר/ארוך), למינון ולמשך הטיפול בבנזודיאזפינים. תסמיני גמילה מבנזודיאזפינים כוללים: הזעה, טכיקרדיה, רעד, חוסר שינה, חרדה, אגיטציה, בחילות והקאות, הלוצינציות. התסמינים יכולים להופיע תוך יום עד מס' ימים לאחר הפסקת הטיפול ולרב חולפים תוך 1-3 שבועות. כאשר מדובר על תקופת טיפול ארוכה מומלצת לרב הפסקה הדרגתית גם במינונים נמוכים (אם כי כמובן אינדיבידואלי) תוך יישום פתרונות לא תרופתיים להפרעות שינה וחרדה. בכל מקרה יש לבצע את התהליך בייעוץ ובהשגחה רפואיים תוך מעקב אחר תסמיני גמילה והתאמת המינון וקצב הגמילה בהתאם לכך כאמור לשם כך מומלץ להיוועץ ברופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי