הקשר בין השמנה לתרופות כמו לוסטרל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/09/2016 | 01:20 | מאת: יוסף

שלום בן 40 נוטל כבר כמה שנים לוסטרל במינון של 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. לשמחתי, אני כמעט ולא סובל מהתקפי פאניקה, אבל חרדה קשה לומר שאין בכלל. העניין הוא שעליתי במשקל, וגם הניסיונות שלי להוריד במשקל לא ממש מוצלחים, אל אף שאני עושה פעילות גופנית (הליכה מספר פעמים בשבוע). מה הסיבה שלוסטרל גורם להשמנה? זה משהו בתרופה עצמה? או רק עניין שהיא גורמת להגברת התאבון? יש משהו שיכול לעזור במקביל לשימוש בלוסטרל? יש הבדל בין לוסטרל לבין התרופות האחרות ממשפחת SSRI כמו ציפרלקס וכדו'? תודה

תרופות ממשפחת ה-SSRIs משפיעות על משקל כתלות בתרופה הספציפית ומשך הטיפול בה. טיפול ממושך בתכשירים אלה עלול להביא לעלייה במשקל. לעיתים לא ברור אם מדובר בהשפעה ישירה של התרופה או שיפור במצב הנפשי אשר מביאים לאפקט זה. עפ"י הספרות תכשירים המכילים fluoxetine גורמים לפחות עלייה במשקל בד"כ ואילו אלה המכילים paroxetine יותר בעייתיים. יש לקחת בחשבון שבנוסף עם הגיל יש נטייה לעלייה במשקל ללא קשר לטיפול תרופתי. תכשירים המכילים citalopram גם הם הביאו לעלייה במשקל של בין 0-2.5% ממשקל הגוף ההתחלתי במחקרים קליניים שונים. מומלץ לפנות לרופא ולדון עימו בנוגע להמשך הטיפול כתלות בשיקולי התועלת מול תופעות הלוואי. אם הנך ממשיך בטיפול, מומלץ לשקול שינוי באורח החיים הכולל יותר פעילות גופנית ושינוי תזונתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי