פרדניזון פנים אדומות ובוערות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/08/2016 | 19:19 | מאת: מורן

שלום רב, אני בדרכ מקבלת פרדניזון כשאני חוטפת ברונכיט קשה...אני גם ספק אסמטית.טרם נבדק... תמיד לאחר שימוש (לוקחת עד 9 בבוקר ובערב מתחילות התופעות) ישנן תופעות של אודם חזק בפנים (כאילו נשרפתי מהשמש) וחום בלחיים. האם אני אלרגית לתרופה? אני אמורה לקחת אותה גם מחר ולא חודעת מה לעשות.... אציין שקיבלתי סטרואידים לוריד לפני c t ולאחר יום האודם והשריפה הגיעו לא רק לפנים אלא גם לחלק גוף העליון..לחזה. יש כזהה דבר אלרגיה לסטרואידים?? תודה

רגישות יתר לתרופות הינה אפשרית גם בטיפול בסטרואידים, עם זאת, תופעות אלה נדירות גם בטיפול דרך הפה וגם במתן תוך ורידי. תסמיני רגישות יתר של סטרואידים יכולים להתבטא כגרד, פריחה, צפצופים, צרידות, קושי בנשימה ועד שוק אנפילקטי. מומלץ לפנות לרופא לבירור , ייעוץ וקבלת הנחיות בטרם שימוש נוסף בסטרואידים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי