צרבות ללא שליטה ,למרות ppi מקסימלי לאחרונה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/05/2016 | 20:31 | מאת: עמית אלתם

אני מספר חודשים לאחר nestmi קטן (הנזק על סף לא קיים)שמוערך שהגורם ספאזם בעורקי לב,נרגע מעצמו בצינטור ללא פתיחה. למיקרופירין ,ליפיטור ואומפרדקס שאני מקבל כ10 שנים, הוסיפו ברלינטה(אולי בכל זאת היה קריש שנמס) וורפרס 120 (מרפה שריר חלק בעורק, לחץ הדם שלי בסדר מלפניו) מאז האירוע הצרבות יצאו משליטה וכרגע לאחר כל השיפצורים מאתמול אני על נקסיום במינון מכסימלי פעמיים ביום ,והצרבת הקלה, מאוד מציקה(לפני מספר חודשים אובחנתי עם תסמונת בארט ודלקת כרונית בושט)לכן כל צרבת גם קלה מאוד מפפחידה, רופאת המשפחה אמרה לי אתמול להפסיק את האספירין ,ורפרס וברלינטה ונראה מה קורה ,ולהחזירם לאחר?? ימים ,אחד אחד ולראות מה קורה,האם אספירין גורם לצרבת ,רופאת המשפחה אומרת שכן ,אך ראיתי מחקר באתר רופאים שמיקרופירין מקטין הסיכון לסרטן וושט ב60% לאחר 5 שנים ,הרופאה מכירה המחקר ואומרת שזה מבלבל !מי הגורם שיכול לעשות הערכה בנוגע למיקרופירין ,תועלת מול נזק, רופאת המשפחה אומרת שלגבי ,היא הרבה יותר מוטרדת מהוושט מאשר מחלת הלב הקלה שלי ורפרס האם מרפה סוגר הוושט ותורם לצרבת? ברלינטה ,האם קשור איכשהו לצרבת?

צרבת הינה תופעת לוואי מוכרת עבור כל התכשירים שציינת. במידת הצורך מומלץ להיוועץ עם רופאים מומחים (קרדיולוג/גסטרו) בנוגע להערכת הסיכון מול התועלת של המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי