ציפרלקס ויובש בעינים ובפה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/04/2016 | 15:54 | מאת: שוש

אני אמורה להתחיל לקחת ציפרלקס. אני סובלת מיובש בעינים ומעט יובש בפה (יתכן סיוגרן).אחת מתופעות הלוואי של התרופות לדיכאון היא יובש בפה. האם היובש בפה אמור לחלוף עם הזמן? האם יש תרופה אנטי דיכאונית עדיפה על ציפרלקס לסובלים מיובש בפה? תודה

יובש בפה ידועה כתופעת לוואי בעיקר של תרופות נוגדות דיכאון בעלות פעילות אנטיכולנרגית כגון תרופות ממשפחת הטריציקלים. תרופות ממשפחת מעכבי ספיגת סרוטונין סלקטיבים כגון ציפרלקס פחות מקושרים עם תופעת לוואי זו, אך תופעת לוואי זו מוכרת גם במהלך שימוש בהם. יובש בפה אינו מהווה איסור לנטילת התכשיר. במידה ומופיע במהלך הטיפול, יש להיוועץ ברופא בנוגע לאפשריות טיפול ומניעה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי