זריקת אנברייל לטיפול בפסוריאזיס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/04/2016 | 22:57 | מאת: יוכי

שלום רב מבקשת לדעת על תופעות לוואי ויעילות התרופה , זריקת אנבריל ץ

התרופה הראתה יעילות עבור ההתוויות המאושרות לתכשיר ביניהן פסוריאזיס. עבור plaque psoriasis, יעילות (המוגדרת כ75% הפחתה בשטח הנגוע ובחומרה) נצפתה ב-38-51.9% מהמטופלים כתלות במינון. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. בין תופעות הלוואי הידועות של התכשיר: תגובות באתר ההזרקה, זיהומים (במידה ומופיע זיהום חדש תחת הטיפול בתכשיר, נדרש מעקב ולעיתים במקרה של זיהום חמור הטיפול מופסק. לפני תחילת הטיפול יש צורך בבדיקת נשאות למחלות שונות כמו הפטיטיס B ושחפת), תגובות רגישות יתר, קיימים דיווחים על ממאירויות, (קשה להעריך את הסיכון בשל הסיכון המוגבר במחלות דלקתיות שונות), תופעות לוואי המטולוגיות (יש לפנות לרופא עם הופעת סימנים חיוורון, דימום, חום עקבי וכו'), תופעות נוירולוגיות כגון תחושת נימול, החמרה של אי ספיקת לב, אירועים של ירידה ברמות גלוקוז בחולי סוכרת. לרשימה מורחבת של תופעות הלוואי האפשריות ודרכי ההתמודדות עמן יש לעיין בעלון התכשיר במאגר התרופות של משרד הבריאות, להלן קישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAnonim.asp?TrCod=142%2053%2031950%2000&TrName= בהצלחה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי