שתן כהה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/04/2016 | 09:34 | מאת: מלי

שלום רב. שלשום התחלתי טיפול בזינט עקב דלקת גרון. והיום בבוקר השתן שלי היה ממש כהה ברמות של כתום לקראת חום. עדיין כואב לי הגרון אך אין כבר חום. מפחיד אותי.

שינוי צבע שתן עלול להיגרם ממגוון גורמים כמו דימום, טראומה, התייבשות, זיהום, תרופות (כתגובה ישירה או כתסמין של תופעת לוואי כגון פגיעה כבדית, פגיעה בשריר וכו'), מאכלים מסוימים ועוד. צביעת שתן באדום אינה אופיינית/שכיחה לטיפול בזינט. במידה והבעיה חוזרת שוב ללא גורם ידוע (כגון וסת/מזונות מסוימים) יש לפנות לרופא בהקדם לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי