האם זה מסוכן? ומה לעשות.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/04/2016 | 09:45 | מאת: עזרה תודה

האם צריכת פפברין במקביל למדלל דם אספירין מסוכנת? מגבירה סכנה של שטף דם במוח? הפפברין נלקח לעיותות עליה ןבטן. האס9ירין במינון נמוך 75. והאם שני אלה מתנגשים עם עם 100 מג סומטרידקס למיגרנה? ואופטלגין טיפות שנלקחות לכאבים. מה הכי מסוכן פה? תודה

לא ידוע לי על השפעת גומלין משמעותית בין התרופות, עם זאת כל טיפול ושילוב תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ככלל, שילוב תרופות ממשפחת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים יחד עם אספירין עלול לעלות סיכון לתופעות לוואי (דימום, מערכת עיכול), עם זאת השילוב עם אופטלגין נחשב פחות בעייתי מבחינה זו. שילוב תרופתי יינתן כאשר התועלת בטיפול ובשילוב עולה על הסיכון וכי השימוש בתכשירים הוא עפ"י המינון ומשך הטיפול, המומלץ ע"י הרופא/עלון לתכשיר. בכל מקרה והנך מרגיש הרעה בהרגשתך, יש ליידע את הרופא ולהתייעץ עמו על המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי