פיטוסטרולים עם אומגה ובדיקות קרישה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/01/2016 | 13:55 | מאת: דינה

בת 56 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופלת ומאוזנת .בקשתי בדיקות שגרתיות נוטלת פיטוסטרולים גארד עם אומגה 3 להורדת כולסטרול פיברינוגן קלאוס תוצאה=415 ,(כשהנורמה היא 200-400) . PTT=40.5 ,(כשהנורמה של בדיקת PTT היא 21-38) PT%=93 (נורמה 75-140 ) INR=1.04 (נורמה 0.8-1.2 ) PT seconds=12 אין לי דימומים ובעיות קרישיות יתר במשפחה, יש לציין שבעבר PTT ןפירינוגן היו תקינים.מה דעתך על התוצאות' במיוחד לגבי פיברינוגן וPTT ? האם לאומגה 3 בפיטוסטרולים גארד יש השפעה על תוצאות בדיקות קרישה ?

התכשיר הינו תוסף תזונה ואינו תרופה. המידע על יעילות ובטיחות תוספי תזונה הינו מוגבל. DHA בשילוב EPA במינון גבוה עלול לגרום לעליית NR ו-PT ולעלות סיכון לדמם. יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך טיפול בהתאם לגורמי הסיכון שלך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי