תופעות לוואי של וידזה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/11/2015 | 14:11 | מאת: איבון

שלום רב, אימי אובחנה לאחרונה עם תסמונת MDS HIGE RISK. התחילה טיפול מחזור שני בוידזה (vidaza). אימי סובלת גם מאי ספיקת לב דיאסטולית דרגה 2. מקריאה שקראתי בעלון לצרכן של וידזה, התופעה הזו לא קיימת. גם לטענת ההומוטולוגית הוידזה אינה פוגעת בתפקוד הלב. אני בכל אופן חוששת שמה הוידזה פוגעת בתפקוד הלב וזה חשוב לי מה גם שאימי מתלוננת שמאז שהיא עושה את הזריקות יש לה דופק מהיר בסביבות ה - 120 ואז היא לוקחת קרדילוק. התופעה היתה אומנם לפני הטיפול אבל לפני כשלוש שנים בארוע חד פעמי עקב דלקת ראות. עכשיו זה חזר שוב בזמן טיפולי הוידזה. אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. עלייה בקצב לב עלולה להיות ת"ל של התרופה וידאזה. בנוסף דווחו מקרים של תופעות לוואי קרדיאליות חמורות יותר במהלך הטיפול בתרופה. חולים בעלי היסטוריה של אי ספיקת לב קשה או מחלת לב לא יציבה לא נכללו במחקרים הקליניים ולכן המידע על יעילות ובטיחות באותם חולים לא רב. עם זאת במחקר שבו השתתפו חולים אלה, נצפתה עליה מסוימת בשכיחות תופעות לוואי קרדיאליות במטופלים עם היסטוריה כזאת ולכן יש להיות במעקב. עם זאת חשוב להתייחס ליעילות הצפויה של התרופה בטיפול במחלה המתבטאת בהפחתת הצורך בעירויי דם ושיפור הישרדות. לפיכך מתן התרופה ע"י רופא הינו עפ"י שיקולי תועלת מול סיכון. מומלץ ליידע את הקרדיולוג המטפל בנוגע לטיפול בתרופה על מנת שימליץ על מעקב מתאים במידת הצורך וכן ליידע את הרופא המטפל במידה וחלה הרעה בהרגשתה. בריאות שלמה.

15/11/2015 | 14:23 | מאת: איבון

תודה. עוד שאלה בבקשה, היא נטלה המון שנים אימורן במינון של 100 מ"ג. קראתי בעלון שהתרופה משפיעה לרעה על מערכת החיסון ומדכא אותה. ואף אפילו יכולה לגרום ללוקמיה. האם נכון הדבר ? והאם יכול להיות שמזה למעשה "נולד" ה mds ? בנוסף לגבי הוידזה, האם יכול להיות מצב שהגוף מתרגל לתרופה והיא מפסיקה לפעול ?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי