תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/07/2015 | 21:47 | מאת: דני

שלום רב. עקב יתר לחץ דם, קרדיולוג רשם לי מרשם ל-tritace. בבית המרקחת נתנו לי רמיטנס בטענה שזה אותו הדבר. אני לוקח גם אלוריל, גלוקומין וזאוס. בשלושת העלונים של התרופות הללו ישנן אזהרות מפני שימוש בתרופות ממשפחת ACE inhibitors. גם בעלון של רמיטנס שהיא ממשפחה זו, מצויין שאין להשתמש עם אלופורינול (אלוריל) או תרופות הניטלות דרך הפה לסכרת (גלוקומין). שאלתי את רופא המשפחה שלי וגם קרדיולוג נוסף, שניהם אמרו שהמידע בעלון הוא נגד תביעות רפואיות ושאין ממה לחשוש. באתר drugs.com ישנה אזהרה חמורה על ערבוב של רמיטנס (רמיפריל) עם אלוריל (אלופורינול). להלן הקישור שמלווה באזהרה חמורה: http://www.drugs.com/interactions-check.php?drug_list=127-0,1989-0&types[]=major&types[]=minor&types[]=moderate&types[]=food&professional=1 למי להאמין ומה לעשות ? אולי יש תרופה אחרת ?

ככל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים והשפעות גומלין בין תרופות עלולות להגביר את הסיכון לכך בחלק מהמקרים. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי האפשריות. יתכן שהסיכון לרגישות יתר מאלופורינול מוגבר ע"י מתן משולב עם תרופות ממשפחת מעכבי ACE, כנראה שהסיכון עולה עוד יותר בנוכחות תרופות משתנות ואי ספיקת כליות. המנגנון לתופעה זו אינו ברור. כמובן יש לפנות לרופא במידה ומופיעים תסמינים של תגובת רגישות יתר (נכון תמיד) כגון: קוצר נשימה, הנפחות של השפתיים, לשון או פנים, פריחה חמורה (לעיתים מלווה בחום וכאבי שרירים) כו' בנוגע להשפעת הגומלין בין מעכבי ACE וגלוקומין, מדובר על אפשרות לעליה בסיכון לחמצת לקטית. במהלך הטיפול המשולב דווחו מספר מקרים של היפוגלקמיה וחמצת לקטית, אך ברובם היו גורמים תורמים נוספים. התרופות ממשפחת מעכבי ACE וגלוקומין הינם טיפולים חשובים ומוכחים לטיפול ולמניעת סיבוכי הסוכרת אשר נתמכים ע"י הקווים המנחים בתחום. ניתן לשלב תרופות אלה, במידה וישנם גורמי סיכון נוספים לחמצת לקטית /היפגלקמיה, יש להיות במעקב רפואי בהקשר זה. התרופה זאוס עלולה להגביר את אפקט הורדת לחץ דם של תרופות להורדת לחץ דם ביניהן תרופות ממשפחת מעכבי ACE. יש לעקוב אחר ערכי לחץ דם. ניתן לשלב את התכשירים. במידה והנך סובל מלחץ דם נמוך, סחרחורות וכו', יש לפנות את הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי