למיסיל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/05/2015 | 13:44 | מאת: אלמוני

שלום לכם. אני בן 29 ולפני כחצי שנה התחלתי ליטול כדור למיסיל נגד פטרת בציפורניים. בסוף החודש השלישי לטיפול חשתי תוך כדי העבודה חוסר ריכוז שלווה בשינה לא טובה שמלוות אותי עד עכשיו ומשפיעות על באופן קריטי על חיי היום יום שלי. על אף ימי המחלה שקיבלתי מהרופא המשכתי לעבוד משום שחזרתי להרגיש טוב וחשבתי שזה משהו קטן וזמני שאמור לחלוף. משחלפו הימים התחלתי להרגיש חולשה נוראית וכן יכולת קוגניטיבית ירודה בלתי נסבלת. חזרתי לרופא והתלוננתי שוב והוא הפנה אותי לנוירלוג שסיפק לי הפניות למרפאת קשב וריכוז ולמעבדת שינה, שם קיבלתי מכשיר איתו ישנתי בלילה אך דווקא באותו הלילה ישנתי יחסית טוב לשאר הימים והתוצאות היו תקינות. כחודש וחצי לאחר שהפסקתי לעבוד גיליתי באופן מקרי לחלוטין שירדתי קרוב לעשרה ק"ג וזאת כשהגוף שלי ממילא קטן וצנום. בדקתי את תופעות הלוואי של הלמיסיל ונדהמתי לקרוא כי 1 עד 10 מטופלים מכל 1000 מטופלים סובל מאובדן או שינוי בחוש הטעם שעלול להוביל לירידה בתיאבון ולאיבוד משקל משמעותי.   לפני כשבועיים נשלחתי שוב ע"י רופא המשפחה לדיאטנית שהורתה לי לאכול בדיוק את אותה התזונה שאני אוכל בד"כ ( יש לי מודעות רבה לתזונה) ולרופא מומחה שהורה לי להמשיך בדרך בה אני אוכל + תוסף תזונה "נוטרן 2" ולבוא אליו לביקורת חוזרת כעבור חודש. כדור הלמיסיל נתן לי את האשלייה במשך חודשים שאני שבע גם מארוחות קטנות וגרם לי לירידה דרסטית במשקל וקריסת הגוף שגורם לי לתופעות איומות של איבוד זכרון לטווח הקצר שמונע ממני לתפקד ולפעמים אף לטווח הארוך , עצבנות מתמדת ושינה מזעזעת בלילות שאני ישן. אני עושה הכל בשביל לעלות במשקל ולחזור לשגרה, אך לא מצליח. הדבר מונע ממני ללמוד ולעבוד ואף מחבל בחיי החברה שלי. אני מיואש זמן רב ויותר מכל מודאג, ואינני יודע מה לעשות כדי לצאת מיזה לגמרי וכמה זמן יארך זמן ההתאוששות. אודה לכם על ההתייחסות.

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי צפויות ובלתי צפויות בחלק מהמשתמשים. ירידה במשקל כתוצאה מהטיפול בלמיסיל יכולה לנבוע מסיבות שונות החל משינוי בחוש הטעם ועד כתסמין לפגיעה כבדית. אני מניחה שרופא הפנה אותך לבדיקות לשלול גורמים נוספים. התרופה מצטברת בגוף בעור ובשומן כך שיכול לעבור זמן עד שייעלמו ת"ל לאחר סיום הטיפול. בתקופה הקרובה מומלץ להיות במעקב דיאטנית ובהשגחה רפואית על מנת לוודא עליה במשקל ושיפר במצב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי