מדבקת אורה בהנקה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/04/2015 | 13:53 | מאת: אפרת

שלום ובברכה, רציתי לדעת מה ההשפעה של מדבקת אורה בהנקה מלאה. נאמר לי ע"י רופאת נשים שיש סיכוי לייבוש החלב בלבד. בבואי לקבל מרשם מרופאת משפחה נאמר לי שיש סיכוי שאני מעבירה לילד הורמונים נשים העלולים לפגוע לו גם בתפקוד מיני. האם זה נכון?? אני משתמשת כרגע במדבקה בחודש האחרון, ואני 3 חודשים לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה. אשמח לדעת מה ההשפעה של המדבקה בהנקה מלאה. ( אני יודעת שכשההנקה פוחתת והילד מקבל תוספי מזון אז נותנים את המדבקה. האם יש הבדל בין הנקה מלאה או לא ). אודה לתגובתך. תודה מראש, אפרת.

השימוש באמצעי מניעה משולבים ביניהם מדבקת אוורה עלול להפחית את כמות חלב האם ולשנות הרכבו. לכן בד"כ טיפול כזה אינו מומלץ לנשים מניקות. אפקט זה תלוי במינון מינוני האסטרוגן. בנוסף כמויות קטנות לעיתים עלולות לעבור לחלב ולגרום לתופעות הורמונליות בתינוק. חשוב לציין כי המידע על השפעת אמצעי מניעה משולבים מוגבל בעיקר על התכשירים החדשים בעלי המינונים הנמוכים. לסיכום, קיימים אמצעי מניעה אחרים שניתן לתת בהנקה. הרופא יחליט על הטיפול המתאים ביותר עבורך בהתאם לשיקולי סיכון מול תועלת בהתייחס למצבך הבריאותי, למצבך התזונתי ולמצב הבריאותי של התינוק. אם בכל זאת הומלץ על מתן אמצעי מניעה משולב, למרות שכנראה לא תהיה השפעה לרעה על רב התינוקות, המתן צריך להיות תוך מעקב אחר ההשפעה על ההנקה, על תופעות לוואי בתינוק וכן אחר עליה במשקל והשפעה על התיאבון של התינוק.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי