תופעות לוואי של XOLAIR ותופעות לוואי של

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/03/2015 | 17:57 | מאת: לנה

של METHOTREXATE. שלום רב, עקב אורטיקריה כרונית, הוצע לי עכשיו להתחיל טיפול ב-XOLAIR או טיפול ב- METHOTREXATE. זאת, אחרי כשלון של תרופות אחרות. כאשר קראתי על תופעות הלוואי של כל אחת מהתרופות חשכו עיניי ואני מאד חוששת ומהססת. אינני יודעת מה לעשות, אולי כבר עדיף לי למות מגירודים. האם באמת כל אחת מהתרופות האלה כל כך מסוכנת או שהרשימה אמורה לכסות את היצרניות מפני כל תביעה אפשרית ? אודה עבור תשובה 'לא כללית'. בברכה, לנה

כיוון שהמלצות הטיפול הן כאלה, אני מבינה שמחלתך היתה עמידה לטיפולים הסטנדרטים ה"קלים" יותר כמו אנטיהיסטמנים או שילובם עם טיפול קצר בסטרואידים. אין גישה סטנדרטית לטיפול במחלה עמידה והטיפול מותאם אישית לכל מטופל. למיטב ידיעתי, הטיפול ב-Xolair הינו טיפול שהוכח בספרות כיעיל, טיפולים אחרים פחות מגובים בספרות מקצועית ויותר מתבססים על ניסיון קליני. חסרים מחקרים המשווים בין שתי התרופות. Xolair נחשבת תרופה יחסית נסבלת ברב המטופלים. Methorexate הינה אחת מהתרופות המשפיעות על מערכת החיסון וניתנות למחלה זו. כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בדרגות חומרה שונות בחלק מהמטופלים. תופעות הלוואי שחשוב לציין בתכשיר Xolair הן תופעות רגישות יתר חמורות, חום כאבי פרקים ופריחה- הטיפול ינתן בהשגחה רפואית ויש לפנות לעזרה רפואית במידה ומופיעים תסמינים שיכולים לרמז על תופעות רגישות יתר. כרב הטיפולים הביולוגים יתכן ומעלה את הסיכון לממאירויות וזיהומים (למרות שהיארעות ממחקרים קליניים לא הייתה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית אל המעקב לא היה ארוך שנים). תופעות לוואי שחשוב לציין ב- Methotrexate הן תופעות לוואי במערכת העיכול, דיכוי מח עצם (נדיר במינון נמוך), פגיעה ריאתית, פגיעה כלייתית (נדיר במינון נמוך) ורעילות כבדית. רב תופעות הלוואי של מתוטרקסט מאפיינות יותר מתן מינונים גבוהים (הניתנים למחלות אונקולוגיות). איני יכולה לייעץ לך באיזה טיפול לבחור, אך מקווה שסיפקתי מידע שיעזור להגיע להחלטה וכמובן במידה והתחלת טיפול והוא אינו יעיל דיו או גורם לתופעות לוואי, יש לפנות לרופא לייעוץ.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי