flucanol 150mg

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/02/2015 | 08:39 | מאת: סוזי

שלום ביתי נוטלת גלולות, ובנוסף מקבלת תרופה נגד פיטרית פלוקנול 150mg (בכדורים), האם יש בעיה עם השילוב? והאם צריכה לעשות בדיקת תפקודי כבד? (היא בת 24) תודה סוזי

לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין גלולות ופלוקנול (תרופה פלוקונאזול עלולה להפחית את פינוי ובכך לעלות את רמות ההורמונים בדם, לא ברור האם יש לך משמעות קלינית). התרופה פלוקונזול (כמו מגוון תרופות אנטיפטרייתיות) וגלולות עלולים להעלות סיכון לפגיעה כבדית. מנגנון הפגיעה הכבדית הוא שונה בין שתי התרופות וחשוב לציין שפגיעה כבדית היא נדירה. בדיקות תקופתיות יש לבצע בהתאם לשיקול דעתו של הרופא (בהתאם למינון ומשך הטיפול). יש לפנות לרופא לבירור במידה ומופיעים תסמינים וסימנים לפגיעה כזאת כגון: הקאות ובחילות למשך מספר ימים, איבוד משקל, גרד חמור, צהבת, הגדלת בטן, בצקות. בנוסף, בתקופת הטיפול המשולבת אין לצרוך אלכוהול ו/או תרופות/צמחי מרפא נוספים בלי להתייעץ עם רופא/רוקח.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי