ליפיטור

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/01/2015 | 13:55 | מאת: ערן

אני כבן 38 ללא היסטוריה רפואית(למעט כבד רגיש) לפני למעלה מחצי שנה בעקבות ערך סוכר גבוהה (118) החליט רופא המשפחה לתת לי גלוקומין וליפיטור לפני כחודש התחלתי להרגיש נימול בכפות הרגליים וחוסר יכולת תנועה(תחושה של רגל מקובעת) לאחר בדיקות דם שבהם עלה רך הCPK (220) הורה לי רופא המשפחה להפסיק את הליפיטור (צריך לציין כי נשלחתי לבדיקות דם - תקינות, ובדיקת EMG -תקין) אך9 לאחר שבועיים בלי הליפיטור אני חש חולשה ברגלים (בעיקר בשוקיים) וללא יכולת לרוץ מה ניתן לעשות כדי לחזור "למוטב"

חולשה או כאבים בשרירים ותסמינים נוירולוגים של נימול הם תסמינים שעלולים לנבוע ממגוון גורמים כגון: מצבי מחלה שונים, חוסרים תזונתיים ותופעות לוואי של תרופות. כאבים או חולשה בשרירים הינם תופעות לוואי ידועות של הטיפול בתרופות ממשפחת הסטטינים כמו התכשיר ליפיטור, אך הסבירות שניתן ליחסן לתכשיר עולה כאשר מופיעות בסמוך למתן התכשיר/עלייה במינון ושחל שיפור עם הפסקת התכשיר או הפחתת מינון. כשבועיים לאחר הפסקה התכשיר הייתי מצפה לראות לפחות שיפור בתסמינים. ציינת שבדיקות הדם תקינות, אך לא ציינת האם נבדקה רמת B12 אשר לעיתים יורדת במהלך הטיפול בגלוקומין ואשר רמה נמוכה שלו עלולה לגרום לתסמינים דומים. לסיכום, כיוון שאין שיפור במצבך לאחר הפסקת הטיפול, אני ממליצה לפנות לרופא להמשך בירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי