זריקת פרוליה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/01/2015 | 13:37 | מאת: ברכה

שלום. אני מקבלת את הזריקה כל 9חודשים. האם תופעת לוואי גמו חולשה עייפות מוגזמת לפעמים ללא סיבה מיוחדת נובעת מהזריקה. אני מקבלת ויטמין B12 כל יום אספרין סידן+D. תודה מראש.

עייפות וחולשה הינם תסמינים שעלולים לנבוע ממגוון גורמים כגון: מצבי מחלה שונים, מחסור בשינה, חוסרים תזונתיים ותופעות לוואי של תרופות. עייפות וחולשה הינן תופעות לוואי ידועות של הטיפול בתכשיר, אך הסבירות שניתן לייחסן לתכשיר עולה כאשר מופיעות בסמוך למתן התכשיר/עלייה במינון או שחל שיפור עם הפסקת התכשיר או הפחתת מינון. במקרה זה, האם התופעות המדוברות מופיעות בשבועות הראשונים לאחר מתן התכשיר ומשתפרות לאחר מכן. יש לציין שגם אם כן- יש לפנות לרופא לברר סיבה לכך (כמו ירידה ברמות סידן) ולטפל במידת הצורך. בכל מקרה יש לפנות לרופא לשלול גורמים אחרים לעייפות הקיצונית כמו אנמיה, מחסור בוויטמינים/מינרלים, זיהום סמוי או מצבים רפואיים אחרים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי