עייפות וחולשה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/01/2015 | 12:34 | מאת: שלמה

דוקטור, שלום. בזמן האחרון אני סובל כל יום מעייפות וחולשה כללית. רופא המשפחה לא מצא עדיין את הגורם. הייתכן שאחד התרופות הוא הגורם? אני מקבל את התרופות הבאות: Controloc 2X40mg Lyrica 2X300mg Ocsaar 1X50mg Deralin 2x40mg Plavixs 1X75mg אם לא. אולי אפשר לכוון אותי איפה לחפש את הגורם? (כל בדיקות הדם שלי תקינות). בזמן האחרון אני מרגיש גם דקירות בעיניים. תודה

בנוסף לפעילות הרצויה של תרופות, בזמן השימוש בהן עלולות להופיע השפעות לוואי. חלק מתופעות הלוואי צפויות או ידועות וחלקן לא. בד"כ במידה ותסמין הופיע בסמוך לטיפול תרופתי או שינוי מינון עולה הסבירות שניתן ליחסו לטיפול התרופתי וכן שיפור או העלמות התופעה עם הפסקת הטיפול או הפחתת מינון התרופה. עייפות וחולשה עלולים להיגרם ע"י רב התרופות שציינת והן מדווחות בשכיחות גבוהה יותר בתרופות: lyrica, Deralin ו-Ocsaar. עם זאת אם לא נערך שינוי תרופתי לאחרונה, יש לשלול סיבות אחרות להרגשת החולשה והעייפות כמו אנמיה למשל בגלל דימום סמוי (שיתכן שהוחמר או נגרם כתוצאה משימוש בפלוויקס), מחסור בברזל בשל ירידה בספיגת הברזל המושפעת מקונטרולוק), מחסור בויטמינים כמו ויטמין B12 (עקב צריכת קונורולוק), זיהום סמוי ומצבים רפואיים אחרים. יש לפנות לרופא לשלילת גורמים אחרים לעייפות וחולשה, במידה ולא נמצא גורם אחר, ניתן לשקול יחד עם הרופא התאמה של הטיפול התרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי