כאב פאנטום ועצירות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/12/2014 | 01:31 | מאת: מוטי

שלום רב איזה סוגי תרופות ממשפחה הכי חזקה שקיימת היום לדוגמא: מורפיום אוקסיקונטין וכ"ו מתאים לכאבי פאנטום אבל ואבל גדול ללא תופעת לוואי של עצירות אפשר לקחת?

טיפול בכאב פאנטום (שאינו נגרם מזיהום של הגדם או איסכמיה או פצעים הנובעים מלחץ על המקום) הינו אתגר. לעיתים הטיפול מורכב משילוב של טיפולים תרופתיים, פעולות פולשניות וטיפולים קוגנטיבים . הטיפול התרופתי יכול לכלול תרופות נוגדות דיכאון, תרופות אנטיאפילפטיות מסוימות וטיפול במשככי כאב בעיקר אופיאטים. אני מבינה ששאלתך מתייחסת לקבוצה זו. ככלל תופעת הלוואי של עצירות הינה משותפת לכל הקבוצה ולכן לרב ההמלצה הכללית היא טיפול במקביל עם תרופה משלשלת וכמובן להרבות בשתייה ולצרוך מזון עתיר בסיבים במהלך הטיפול. התגובה לטיפול באופיאטים הינה אישית הן מבחינת יעילות והן מבחינת תופעות הלוואי. קיימות תרופות חדשות שמתוכננות להתגבר על תופעה זו כמו התכשיר טרגין המכיל אוקסיקודון שהינו מרכיב אופיאידי ונלוקסון שמיועד להפחית את תופעת העצירות. ככלל לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול לסיכון שבתופעות הלוואי. מומלץ לפנות לרופא ולהחליט עמו מהו הטיפול המתאים לך ביותר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי