ליפיטור נוסחה חדשה גורמת לעלית הסוכר מה לגבי קרסטו

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/12/2014 | 17:45 | מאת: בתיה

לכבוד ד"ר המומחה לאחרונה קראתי שיש שוני בנוסחה החדשה של ליפיתור שגורמת לעלית הסוכר וגם טאריגליצרידים.אכן לגבי זה נכון . קראתי על תרופה נוסםת בשם קרסטור גם סטטין אבל עם פחות תופעת לוואי ושהנוסחה לא השתנתה . מה דעתך ? בתודה

השינוי בנוסחה של התכשיר ליפיטור אינה נובעת משינוי בחומר הפעיל של התרופה, אלא רק מהפחתת כמות החומרים הבלתי פעילים על מנת לאפשר את הקטנת הכדור. על פי הקווים המנחים המקובלים כיום בארץ ובעולם תרופות מקבוצת הסטטנים מומלצות להפחתת ערכיLDL וכן למניעה שניונית של ארועים קרדיווסקולרים במבוגרים עם עדות קלינית למחלה קרדיווסקולרית ולמניעה ראשונית במבוגרים בעלי סיכון לפתח מחלה קרדיווסקולרית . ככלל כל תרופה עלולה לגרום בחלק מהמטופלים בה לתופעות לא רצויות ולכן לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבת"ל תוך התייחסות לגורמי הסיכון. סטטנים עלולים לגרום לעליית HbA1c וגלוקוז בצום אך נכון להיום מאזן תועלת סיכון עבור תרופות אלו הוא חיובי. לא ידוע לי על תופעות לוואי הספציפית לנוסחה החדשה של ליפיטור. בכל מקרה לא מומלץ להפסיק/לשנות את הטיפול בתרופה על דעת עצמך. במידה והנך סובלת מתופעות לוואי במהלך הטיפול בתרופה, מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי