שילוב תוספי תזונה עם תרופות לאחר אירוע לב

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/09/2014 | 14:46 | מאת: אלי

ד"ר שלום לפני כשבועיים עברתי אוטם בשריר הלב אני בן 54 קיבלתי את התרופות הבאות CARDILOC 2.5 TRITACE 2.5 MICROPIRIN 100 PLAVIX 75 LANTON 30 MG EUTHYROX 100 MCG CRESTOR 20 MG .לפני האירוע נהגתי לשתות בבוקר מיץ עשב חיטה לקחת Q 10 אומגה 3 וכדור כורכום 500 MG .האם אני יכול להמשיך לקחת את התוספים הנ"ל ובאיזה הפרש זמן מנטילת התרופות.האם את התרופה לנטון עליי לקחת אחרי הארוחה או לפני.מהו האספירין שפוג הכי פחות בקיבה ומתי מומלץ ליטול אותו.

המידע האמין בנוגע לבטיחות, תופעות לוואי ,השפעות גומלין ויעילות של תוספי תזונה מוגבל. עפ"י הספרות כורכום עלול להעלות סיכון לדמם בשילוב עם נוגדי טסיות כגון אספירין ופלוויקס. לאומגה 3 גם פוטנציאל תיאורטי לעלות סיכון לדמם. קו אנזים Q10, עלול לגרום לירידה בל"ד ויתכן שיגביר את האפקט של תרופות להפחתת ל"ד כמו קרדילוק וטריטייס. בשל המידע המוגבל על בטיחות השילובים יש להיוועץ ברופא בנוגע לחיוניות הטיפול בתוספי התזונה כתלות במצבך הרפואי. במקרה והוחלט להמשיך בטיפול בתוספי תזונה אלה מומלץ לעקוב סימנים לדמם מוגבר וערכי לחץ דם ובמידת הצורך להפסיק את הטיפול בתוספי התזונה וליידע את הרופא. בנוסף, יש להימנע מצריכת תכשירים נוספים שעלולים לעלות סיכון לדמם כמו תרופות מקבוצת נוגדי דלקת לא סטרואידים ללא ייעוץ רפואי. לנטון מומלץ ליטול כחצי שעה לפני ארוחה. אספירין מומלץ ליטול עם או אחרי הארוחה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי