האצה בקצב הלב בעת לקיחת תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/08/2014 | 08:24 | מאת: דנה

שלום .בריאה. בת 33 ואם לשניים. כבר מזה שנה ברגע שאני לוקחת אופטלגין, אגיסטן נרות. סירופ נגד שיעול היה לי דפיקות לב מואצות כעשרים דקות בערך ואז הפסקתי את השימוש ....היה רשום גם בעלון של התרופה בתופעות הנדירות שלהפסיק במידה כזו ...למה זה קורה ??? זה גורם לי לפחד לעשות חיסונים ולקחת כדור שאני באמת צריכה. זה עובר ? אילו אופציות אחרות יש לי?

לא ברור מפנייתך, מהי תדירות השימוש בשנה האחרונה בתרופות שציינת, והאם קישרת את תופעת הלוואי של דופק מואץ לשילוב שציינת, מה היתה תגובתך לתרופות בעבר, מהו התכשיר לטיפול בשיעול והאם התופעה התרחשה יותר מפעם אחת. אתייחס לתכשיר נגד שיעול כיוון שחלק מהתכשירים למטרה זו מכילים תרופות נוגדות גודש כמו פסאודואפדרין אשר עלולות לגרום לדופק מואץ בחלק מהמטופלים. יתכן ומינון נמוך של התרופה או בחירת תכשיר אחר יפתרו את הבעיה. בנוגע לחשש שלך להשתמש בתכשירים אחרים, חשוב לזכור כי כל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הפרמקולוגית הרצויה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים ולכן לפני מתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצבו הרפואי של המטופל ולגורמי הסיכון שלו. במידה ויש חשש מסוים או הרעה בהרגשה לאחר טיפול תרופתי, יש להיוועץ ברופא בנוגע להתאמת הטיפול .

13/08/2014 | 13:39 | מאת: עינת

היי עינת תודה על תשובתך .חשוב לציין שרק אחרי הלידה השנייה התחלתי להרגיש שוני בעת לקיחת התרופות הספציפים האלו . אני לא לוקחת משהו קבוע רק בעת הצורך . אז ככה אופטלגין לקחתי עקב עקירת שן בינה כדי למנוע כאבים בפעם הראשונה שלקחתי אופטלגין זה לא עשה לי האצה .בפעם השנייה זה עשה לי האצה במשך עשרים דקות ואז הפסקתי את השימוש וכמובן שסבלתי מכאבים בגלל זה . לגבי השיעול היה לי שיעול מטורף שכאב לי והאופא הביא לי סירופ לשיעול ..וגם פה בפעם השנייה שלקחתי את הסירופ נתקלתי בהאצה בקצב הלה . כמו כן גם בזמן פטרייה באזור הפות הרופא הביא לי נרות וגם פה בפעם השנייה ששמתי את הנר הרגשתי האצה בקצה הלב ... וכמובן שהפסקתי מיד את השימוש . השאלה למה זה קורה?? האם זה עובר ?? ומה אני עושה אם אני נתקלת שוב בפטרייה ?? או שיעול ?? . וגם אני לא יודעת אם אקח כל תרופה אחרת שהיא אם היא תעשה לי גם את אותה האצה ?? אני רוצה לעשות חיסון נגד שיעול וגם טטנוס ואני מפחדת שלא יהיה לי האצה מוזרה שלא נגמרת . אשמח מאוד אם תעזרי לי לקבל תשובות למה זה קורה

דופק מואץ אינו תופעת לוואי ידועה של התכשיר אגיסטן ולא של התכשיר אופטלגין. כפי שציינתי בתשובתי הראשונית, חלק מהתכשירים להקלה על שיעול מכילים תרופות נוגדות גודש כמו פסאודואפדרין אשר עלולות לגרום לדופק מואץ בחלק מהמטופלים. איני יכולה לומר מהו המנגנון בו התרופות שצינת גורמות לדופק מואץ אצלך ולכן לא אוכל לנבא תגובה לתרופות אחרות. יתכן ומדובר בתגובה רגשית הנובעת מחשש מנטילת תכשירים תרופתיים. האם נטלת תרופות אחרות בתקופה זו ללא תופעת לוואי זו? האם הנך סובלת מדופק מואץ במצבים נוספים? ככלל, במידה ויש חשש מטיפול תרופתי/חיסון, מומלץ להיוועץ ברופא. יתכן ויהיה צורך בניטור לאחר מתן הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי