שילוב של נורמלקס וקו-ביוטיק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/07/2014 | 11:03 | מאת: מרב

שלום רב, אימי בת 93 וסובלת מספר שנים מעצירויות ומגזים דבר הגורם לה לכאבי בטן מאוד חזקים. בהמלצת רופא גאסטרו היא נוטלת את הנורמלקס קרוב לשנה מה שעזר לה מאוד ביציאות הסדירות. בחודשים האחרונים היא סובלת מאוד מכאבי בטן חזקים מידי יום , נראה שזה מגזים. ניסתה לקחת קל-בטן אל נראה שהמצב לא משתפר מאחר וכאבי הבטן ממשיכים. האם יכולה לנסות לקחת קו- ביוטיק ואם כן מה המינון המומלץ? לאחר אוכל או לפני? האם ניתן לקחת את הנורמלקס עם הקו-ביוטיק ביחד? ומה המינון של הנורמלקס המומלץ? בוקר או ערב? אשמח לתשובתכם, מרב

כיוון שהתכשיר קו-ביוטיק הינו תוסף תזונה, אין באפשרותי להתייחס ליעילותו, המינון המומלץ ע"י היצרן מצוין על גבי האריזה. הנחיות כלליות של תכשירי הפרוביוטיקה הן להפריד כשעתיים מנטילה של אנטיביוטיקה ולהימנע מנטילה עם מזון או משקאות חמים. אין מניעה לשלב נורמלקס עם תכשירי פרוביוטיקה. המינון המומלץ של נורמלקס הינו 17 גרם בכוס מים בבוקר עם או ללא מזון. מובן שיש לשלב שינוי תזונתי ושתיית מים מספקת לשיפור המצב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי