תופעות לוואי בכדורי ברזל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

02/06/2014 | 12:22 | מאת: לי

שלום, לאחר בדיקות דם שעשיתי נמצא כי יש חוסר בברזל וחוסר בחומצה פולית. ניסיתי כבר שני סוגי כדורים של ברזל שקיבלתי מהרופא אך בשניהם היו לי מלא שלשולים. (פולקס 400 ופרוגרד פוליק ) . מה לעשות?

תופעות לוואי במערכת העיכול הינן תופעות לוואי ידועות של ברזל. כדי להפחית תופעות אלו ניתן ליטול את תכשיר הברזל עם האוכל (בהתאם להגבלות המצוינות בעלון לצרכן כמו ארוחה עתירת סיבים תה, ביצים , דברי חלב וכו בסמוך לנטילה) ניתן לשקול החלפת תכשיר לפריפול או ברזל עדין .

בהמשך לתשובתי אבקש להבהיר כי ניתן ליטול עם מזון אך לא ליטול את התכשירים עם ארוחה עתירת סיבים/תה/ביצים וכו' (הפרדה של כשעתיים ויותר)

31/08/2014 | 07:55 | מאת: קים

לפני כחודש עשיתי בדיקות דם והרופאה החליטה שעליי לקחת פולקס 400 . הכדור אכן גרם לשלשולים ושינוי הצבע של הצואה.. אך התחילו לי גם בחילות וכאבי בטן מדיי פעם.. האם זה יכול לקרות בגלל שלקחתי כמה ימים את הכדור ואחכ לא לקחתי אותו כמה ימים ומיד חזרתי לקחת שוב ובקיצור לקחתי אותו ללא סדר ולא כל יום כמו שצריך? אני פשוט מרגישה זוועה ואודה לתשובה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי