רואקוטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/05/2014 | 00:56 | מאת: ;((

אז ככה, לפני שנה הפסקתי טיפול ברואקוטן שנמשך כחמישה חודשים, הפסקתי את הטיפול בגלל תופעות לוואי פיזיות ונפשיות אכזריות ביותר שקרו לי, בחודש חודשיים הראשונים של הטיפול היו לי תופעות כמו עייפות וכאבי שרירים, הבנתי שזה מאוד שכיח אז המשכתי עם הטיפול, לאיר מכן תופעות הלוואי רק הלכו וגברו, קשיים בנשימה, התפרצויות זעם, עורי הפך כתום, לחץ עצום בגולגולת, רעשים בראש כתוצאה מעלייה של מים, טינטון קשה, דימום מהאף, קשיים בראייה יובש בעיניים דיכאון רק בסוף הטיפול חרדות קשות וכמובן טראומה קשה, עם הפסקת הטיפול נשלחתי להמון בדיקות כולל mri ו ct מח, הכל היה תקין ואנרו שתופעות לוואי של רואקוטן חולפות לאחר מספר שבועוצ או כשלושה חודשים, עברה שנה והינני עדיין סובלת מתופעות, בדרגה הרבה יותר נמוכה יש לציין אבל עדיין, יש לי מספר שאלות, קטדם כל איך זה ייתכן שמרןאקוטן פשוט נהרסו לי החיים? עשיתי בדיקות דם לכבר בכל חודש ועדיין חוויתי אצ הסיו הזה, האם זה הפיך? עברה שנה וזה עדיין שם, ועוד שאלה חשובה, לפני כשבועיים נשלחתי לבדיקוצ מעבדה, לספירת דם ליש לי ירידה בכדוריות דם לבנות ועלייה בלימפות והבנתי שזה גם אחת מתופעות הלוואי של הכדור, ברצוני לשאול האם זה מסוכן? והאם זה יעבור כח הכל זה תופעות של כדור?? תודה וסליחה על החפירה

בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה רואקוטן , בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי, בחלק מהמשתמשים. לרב תופעות אלה תלויות מינון ודועכות או פוסקות עם הפחתת המינון או הפסקת הטיפול. בין תופעות הלוואי הידועות של התרופה רב התופעות שתיארת כמו: כאבי ראש, יובש בחלק הפנימי של האף הגורם לדימום קל מן האף; כאבים או דלקות בגרון ובאף, תופעות עוריות כמו נפיחות בעור, עור כהה מן הרגיל, דלקת בעיניים, יובש וגירוי בעיניים, יובש בגרון, צרידות, קוצר נשימה וצפצופים, בייחוד אם את/ה סובל/ת מאסטמה. תתכנה גם תופעות לוואי נפשיות נדירות כגון: דיכאון , חרדה, פרצי בכי, עצבנות והתפתחות של אלימות או תוקפנות וכן תתכנה תגובות המטולוגיות כגון: אנמיה, ירידה ברמת טסיות וירידה בכדוריות דם לבנות. בשל המשך תופעות אלה למרות פרק הזמן הארוך שחלף מהפסקת הטיפול, יש לפנות לרופא לבירור ולטיפול בהתאם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי