שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/10/2013 | 17:02 | מאת: להלה :)

מה קורה לי אם אני לוקחת סימבסטאטין ללא כל צורך בתרופה הזאת? מה זה עושה לגוף שלי?

אין ליטול תכשירים רפואיים שלא לצורך. לכל תרופה יש תופעות לוואי. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר הן הפרעות במערכת העיכול. תופעות לוואי שכיחות פחות הינן חולשה וכאב-ראש. תופעות לוואי בשכיחות נמוכה יותר הן כאבי שרירים, רגישות או חולשה, בעיות בכבד (לעיתים רציניות), אובדן זיכרון, בלבול, בעיה לישון, דיכאון, בעיות בזיקפה, מחלת ריאה אינטרסטיציאלית ורגישות יתר. לפרטים נוספים יש לעיין בעלון לצרכן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי